Extreem vroege loting in Duitsland: 1464 uur voor de eerste ronde

Reacties

In Duitsland is men er wel heel vroeg bij om de wedstrijden voor de eerste ronde van het toernooi om de DFB-Pokal te bepalen. Zondagavond, acht dagen na de finale van vorig seizoen, gaan de 64 deelnemers al in de koker voor de eerste ronde.

Extreem vroege loting in Duitsland: 1464 uur voor de eerste ronde
© Pro Shots

Op 21 mei versloeg RB Leipzig in de finale SC Freiburg na strafschoppen. Ruim een week later komt de bekerwinnaar al te weten wie de tegenstander wordt in de eerste ronde van de nieuwe editie van het toernooi om de DFB-Pokal. Die wedstrijd wordt pas eind augustus gespeeld, aangezien Leipzig en Bayern München als Super Cup-deelnemers op 30 juli tegenover elkaar staan.

De andere wedstrijden worden tussen 29 juli en 1 augustus gespeeld, een week voor de competitiestart in de Bundesliga. Ruim voor die tijd, om precies te zijn 1464 uur, wordt dus al bepaald wie tegen elkaar spelen. De achttien clubs uit de Bundesliga en Tweede Bundesliga, de topvier uit de Derde Bundesliga en 24 amateurclubs hebben zich geplaatst voor die ronde. De loting begint om 19.15 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.