Extreem pijnlijke WK-exit voor Bale: zeven keer de bal geraakt

Reacties

Na een ruime nederlaag tegen Engeland zit het eerste WK van Wales sinds 1958 er alweer op na drie groepsduels. Voor Gareth Bale werd het een pijnlijke avond.

Extreem pijnlijke WK-exit voor Bale: zeven keer de bal geraakt
© Pro Shots
Wales
Wales
0 - 3
Engeland
Engeland

De sterspeler van Wales speelde richting het WK geen enkele keer een volledige wedstrijd bij zijn club Los Angeles FC, maar kreeg van bondscoach Rob Page het vertrouwen in de eerste twee groepswedstrijden. Hij maakte daarin telkens de negentig minuten vol, zover kwam het tegen Engeland niet.

Tijdens de rust werd Bale gewisseld en de achterliggende statistieken bieden een verklaring voor die vroege wissel. Bale raakte slechts zeven keer de bal aan in de hele eerste helft, gaf slechts één goede pass in de eerste 45 minuten en verloor vijfmaal de bal. Ter vergelijking: van alle spelers die minuten maakten tijdens Wales – Engeland had alleen Rubin Colwill minder balaanrakingen dan Bale. Zijn landgenoot viel pas in de 81ste minuut in.

Elk stipje is een balaanraking van Gareth Bale, die dus geen enkele keer met de bal aan de voet in de buurt kwam van het vijandelijke doel.
© Stats Perform
Elk stipje is een balaanraking van Gareth Bale, die dus geen enkele keer met de bal aan de voet in de buurt kwam van het vijandelijke doel.

Dean Saunders, die 22 doelpunten maakte voor Wales en ook op het hoogste clubniveau in Engeland zeer succesvol was, omschreef de eerste helft op een typische, Britse manier. 'Het leek alsof hij met een piano op zijn rug speelde', doelde de oud-spits op de traagheid van Bale. 78-voudig Engels international Stuart Pearce deed er een schepje bovenop door bij talkSPORT te stellen dat Engeland waarschijnlijk liever had gezien dat Bale was blijven staan, omdat hij totaal geen gevaar vormde.

De aanloop van Wales richting het WK was mooier dan het daadwerkelijke eindtoernooi. Het land mocht zich na ruim zestig jaar weer eens laten zien op het hoogste podium, maar haakt met slechts één (doel)punt af als nummer vier in Groep B. Overigens herhaalde Bale (33) na de verloren wedstrijd tegen Engeland dat hij doorgaat als international.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.