Excuses KNVB en steunbetuiging FC Utrecht aan spits van kolderieke misser

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Excuses KNVB en steunbetuiging FC Utrecht aan spits van kolderieke misser

Harkemase Boys was niet te spreken over het bericht dat de KNVB maandag deelde. De voetbalbond schreef een stuk (inmiddels verwijderd) over de blunder van Dennis van Duinen, waarop de amateurclub scherp reageerde. Daarop bood de KNVB haar excuses aan.

De tweet van de KNVB en de gevatte reactie van Harkemase Boys.
De tweet van de KNVB en de gevatte reactie van Harkemase Boys.

• Ook FC Utrecht ziet er wel de humor in, maar steekt Dennis een hart onder de riem. Want hij is heus niet de enige die weleens mist...

'De eerste keer dat er een stamppot op tafel stond, keken ze wat vreemd op. Maar ze vonden het toch lekker. Laatst zei Manu dat hij de stamppotten echt oké vindt. Dat is voor mij leuk om te horen, want hij heeft ze op de club leren eten.'
Johnny Kraaijeveld, de kok van NAC Breda, vertelt op het digitale thuis van de club over het eten van de selectie van de Bredanaars. Goed om te lezen dat oer-Hollandse stamppot het goed doet bij de Spaanse Manu García.

'Ik zou daar niet lang kunnen werken als het waar is dat hij zich bemoeit met het werk van de trainer. Met een directeur die zich zo gedraagt, is het moeilijk om te winnen.'
Maurizio Sarri, trainer van Napoli, over oud-AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi. Laatstgenoemde zou zich te veel met het werk van de trainers in Milaan hebben bemoeid.

Peter Crouch is opgenomen in het boek van Guinness World Records met een fraaie statistiek. De boomlange spits kopte 51 ballen het doel in in de Premier League, een record. De aanvaller van Stoke City gaat dat vieren met het gelijknamige biertje...

'Hij maakt me boos. Gonzalo moet beslissender zijn. Ik word vaak boos op hem omdat ik meer van hem verwacht, want hij kan veel beter. Tot nu toe heb ik hem slechts op 50% van zijn kunnen gezien.'
Massimiliano Allegri is niet tevreden over zijn topspits Gonzalo Higuaín. De trainer van Juventus vindt dat de Argentijn meer zijn stempel op de wedstrijden moet drukken, zo vertelde hij aan Tuttsport.

• Voor Wales is alles nog mogelijk maandagavond. Verliest het land niet van directe concurrent Ierland, dan plaatsen ze zich zeker voor de play-offs om een ticket naar het WK in Rusland. Bij winst is zelfs directe plaatsing voor het eindtoernooi nog mogelijk. Voor het land reden genoeg om dit fraaie motivatiefilmpje in elkaar te knutselen...

'Hij is de topscorer aller tijden van Manchester United én Engeland: daar is geen discussie over mogelijk. Als Rooney Italiaans was geweest, zou er net zoveel van hem gehouden zijn als van Francesco Totti bij AS Roma. Je hebt in Italië geen kritiek op Totti. Al zijn er redenen voor, je blijft van hem af.'
Sven-Goran Eriksson laat in Daily Mail weten dat hij alle kritiek op Wayne Rooney onterecht vindt. De oud-bondscoach van Engeland vindt dat er meer respect moet zijn voor de aanvaller van Everton.

Besiktas heeft de werkzaamheden aan het veld in eigen stadion opgeschort. De topclub geeft daarmee gehoor aan een verzoek van het Turkse nationale team voor geamputeerden, dat zo graag de finale tegen Engeland wilde spelen in een echt stadion. Het tijdstip van de aftrap is ook aangepast om meer mensen de gelegenheid te bieden de wedstijd in het stadion te aanschouwen. Het duel wordt maandag ook live uitgezonden op de Turkse televisie.

Rasmus Lindgren heeft zich op Twitter uitgesproken over het verschil tussen het Zweedse en het Nederlandse voetbal. De oud-international, die genoeg ervaring opdeed in de Eredivisie, is allerminst verrast door de ontwikkelingen in de WK-kwalificatie.

Gianluigi Buffon kan met een bal aardig uit de voeten, maar de Italiaanse goalie moet het tegen de vermaarde Franse freestyler Lisa Zimouche (18) afleggen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Maurice Steijn verrast als trainer dit seizoen vooralsnog behoorlijk met zijn VVV-Venlo, maar ook buiten de lijnen zorgt hij zo nu en dan voor een surprise. Zo zocht de hockeyclub van zijn dochter hulp tijdens het openingsfeest van het nieuwe clubhuis. En dan is de Hagenaar niet te beroerd zijn handen even uit de mouwen te steken. Het tappen van een pilsje gaat hem zo te zien prima af.

'Hij heeft álles gewonnen met Spanje, dus hij verdient sowieso respect. Bovendien: er bestaat zoiets als vrijheid van meningsuiting. Piqué wist dat hij hier gezeur mee zou krijgen, maar mensen moeten zijn mening respecteren. Hopelijk krijgt hij nu rust en is dit vanaf nu een politieke kwestie.'
Er was de afgelopen periode genoeg te doen rondom Gerard Piqué, de verdediger van Barcelona die zich behoorlijk mengde in de discussie rondom de mogelijke onafhankelijkheid van Catalonië. Voormalig Barça-speler Ronald de Boer hoopt dat Piqué alle kritiek die hij naar aanleiding daarvan kreeg, nu achter zich kan laten.

Gabon verloor dit weekend bij Marokko, en is daardoor zo goed als uitgeschakeld voor het WK in Rusland. Spits Pierre-Emerick Aubameyang wees op Twitter een wel heel opmerkelijke schuldige aan: volgens de vedette van Borussia Dortmund was de helft van de staf en spelersgroep namelijk ziek. En dat zou dan weer komen door een Marokkaans vruchtensapje wat genuttigd werd op de wedstrijddag. Tja...

Voor veel mensen die niet uit Nederland komen, wordt het in Rusland een fraaie voetbalzomer. Deze Egyptische man - woonachtig in de Verenigde Staten - was door het dolle heen door de WK-kwalificatie van zijn thuisland. Zijn dochter filmde het ontroerende tafereel.

'Hè hè, we gaan niet naar het EK, we kunnen weer opnieuw gaan bouwen.'
Het is in deze donkere dagen moeilijk te geloven, maar er is hoop voor het Nederlands elftal! Dat is althans de stellige overtuiging van Ron Jans, die zondagavond bij Studio Voetbal zijn opstelling voor het WK van 2022 gaf. 'Ik denk dat er wel degelijk toekomst is', sprak hij. Jans zei zo veel mogelijk te hebben gekozen voor spelers die hun debuut in Oranje nog niet hebben gemaakt. Alleen voor Jasper Cillessen en Timothy Fosu-Mensah maakt hij een uitzondering.

Opstelling Oranje 2022: Jasper Cillessen; Denzel Dumfries, Timothy Fosu-Mensah, Rick van Drongelen, Ridgeciano Haps; Donny van de Beek, Frenkie de Jong, Guus Til; Calvin Stengs, Steven Bergwijn, Justin Kluivert.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.