Excentrieke Bielsa moet Leeds naar Premier League loodsen

Reacties

Leeds United heeft Marcelo Bielsa aangesteld als nieuwe manager. De excentrieke Argentijn tekent een contract voor twee seizoenen bij de Championship-club.

Excentrieke Bielsa moet Leeds naar Premier League loodsen

Leeds verrast met de aanstelling. Bielsa staat te boek als een groot en bezeten tacticus, wiens ideeën veel trainers hebben geïnspireerd. Zo heeft Manchester City-manager Pep Guardiola meermaals geroepen dat Bielsa de beste trainer ter wereld is.

Bielsa was op clubniveau werkzaam bij onder meer Newell's Old Boys, Vélez Sársfield, Athletic Bilbao en Olympique Marseille. Daarnaast trainde hij de nationale elftallen van Argentinië en Chili. Zijn laatste avontuur, bij Lille, eindigde voortijdig. De culttrainer werd in november op non-actief gesteld, na problemen met de spelersgroep en tegenvallende sportieve resultaten.

De 62-jarige trainer gaat een nieuwe uitdaging aan bij Leeds United, een club met een rijk verleden die onder zijn leiding weer terug wil keren op het hoogste niveau van Engeland. Leeds speelde tussen 1992 en 2004 onafgebroken in de Premier League en daalde vervolgens zelfs af naar de League One. Sinds 2010 speelt de eenvoudig FA Cup-winnaar in het Championship. Bij Leeds staan Vurnon Anita, Ouasim Bouy, Pascal Struijk en Jay-Roy Grot onder contract.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.