Excelsior voegt met Matthys extra verdediger toe aan selectie

Reacties

Excelsior heeft de gewenste extra centrale verdediger binnen. De Belg Hervé Matthys van FC Eindhoven heeft een contract voor drie jaar met een optie voor nog een seizoen getekend bij de Rotterdammers.

Excelsior voegt met Matthys extra verdediger toe aan selectie

'Ik heb een goed gevoel bij Excelsior', zegt Matthys op de clubsite. 'Het is een voordeel dat ik Jinty Caenepeel al ken van FC Eindhoven. Het is altijd lekkerder binnenkomen als je al iemand kent. Ik voelde me sowieso meteen heel welkom hier, ben goed opgevangen door de staf en spelers. Ik begreep al dat Excelsior en warme en familiare club is.'

De 22-jarige Matthys speelde één jaar voor Eindhoven en kwam als jeugdspeler in België uit voor Cercle Brugge, Club Brugge en Anderlecht. Eindhoven nam de geboren Bruggeling vorige zomer transfervrij over van Anderlecht. Matthys kwam diverse keren uit voor vertegenwoordigende Belgische elftallen en speelde in zeven duels mee met Anderlecht op het hoogste niveau in zijn vaderland. Vorig seizoen kwam hij bij Eindhoven tot 33 duels, waarin hij één keer scoorde.

Met Jurgen Mattheij en de van Vitesse afkomstige Thomas Oude Kotte had trainer Adrie Poldervaart de beschikking over maar twee centrale verdedigers. Met Sonny Stevens (van Go Ahead Eagles) en Robin van der Meer (van FC Utrecht) hadden de Rotterdammers al defensieve versterkingen aangetrokken.

De zoektocht naar aanvallers duurt onverminderd voort. Na het vertrek van spits Mike van Duinen heeft Poldervaart met de nieuwelingen Denis Mahmudov, Mikael Anderson en Jinty Caenepeel maar drie echte aanvallers. Excelsior wil minimaal nog twee spitsen aantrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.