Excelsior voegt Jupiler League-uitblinker Mahmudov aan selectie toe

Reacties

De nieuwe Excelsior-trainer Adrie Poldervaart krijgt komend seizoen de beschikking over Denis Mahmudov. Na middenvelder Jerdy Schouten (Telstar) is de afgelopen seizoen voor FC Dordrecht uitkomende aanvaller de tweede nieuweling bij de Rotterdammers.

Excelsior voegt Jupiler League-uitblinker Mahmudov aan selectie toe

De 28-jarige in Macedonië geboren en in 2004 naar Nederland gekomen Mahmudov kende een uitstekend seizoen bij zijn Dordtse werkgever (waarin hij vijftien keer scoorde) en komt transfervrij naar Rotterdam. Mahmudov zinspeelde tijdens de play-offs al op een herkansing in de Eredivisie. Hij maakte in de seizoenen 2013/14 en 2014/15 deel uit van de selectie van PEC Zwolle die de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal won. Als jeugdspeler kwam hij uit voor AGOVV en Vitesse, waarna hij in het profvoetbal debuteerde bij AGOVV. Via de amateurs van WHC en Excelsior'31 belandde hij bij PEC Zwolle. In het seizoen 2014/15 was hij op huurbasis bij Sparta actief. Na buitenlandse avonturen bij Levski Sofia en Banants Erevan leefde de doelgerichte aanvaller bij Telstar en met name bij Dordrecht weer op.

Excelsior hoopt komend seizoen Wout Faes opnieuw te huren van Anderlecht. De Belgische topclub liet al weten akkoord te zijn met een nieuwe uitleenperiode van de jeugdinternational, Excelsior en de Belgische centrale verdediger moeten er nog uit zien te komen.

Algemeen directeur Ferry de Haan hoopt binnenkort meer transfernieuws te kunnen melden. 'Er zit wat in de pijplijn', noemt hij het. 'We zijn momenteel met vijf spelers serieus in gesprek. De posities van doelman, centrale verdediger, linksback, centraal voorin en voorin aan de zijkant hebben prioriteit. Er lopen wat interessante contacten, ik hoop op snelle duidelijkheid.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.