Excelsior verrast met vastleggen jonge IJslander Anderson

Reacties

Excelsior is in de zoektocht naar aanvallende versterking uitgekomen bij de twintigjarige IJslander Mikael Anderson. De enkelvoudig IJslands international wordt voor een seizoen gehuurd van FC Midtjylland, dat hem vorig seizoen uitleende aan Vendsyssel FF.

Excelsior verrast met vastleggen jonge IJslander Anderson

Anderson kwam zondag, een dag na zijn twintigste verjaardag, aan in Nederland en onderging maandagochtend de medische tests. Hij staat in IJsland en Denemarken bekend als een groot talent. Anderson, zoon van een IJslandse moeder en een Jamaicaanse vader, werkte jeugdinterlands af voor Denemarken en IJsland omdat hij over beide paspoorten beschikt. In 2017 koos hij definitief voor IJsland, waar hij tot de Onder-21-selectie behoort maar in een vriendschappelijk duel met Indonesië zijn debuut in de A-ploeg al maakte.

Algemeen directeur Ferry de Haan heeft zich uitvoerig laten informeren. 'We hebben bij een aantal mensen in Denemarken navraag gedaan en die waren zeer enthousiast over hem. Ook John Lammers (ex-trainer van Excelsior en vorig seizoen werkzaam als trainer bij Esbjerg fB) vertelde goede verhalen over hem.'

Anderson groeide op in Denemarken en kwam op zijn veertiende naar de goed aangeschreven jeugdopleiding van FC Midtjylland, nadat hij een trainingsstage bij Aston Villa had afgewerkt. De IJslander is een snelle aanvaller die het liefst vanaf de linkerkant komt. Sinds 2016 behoort hij tot de A-selectie van Midtjylland, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2021. Hij debuteerde in december 2016 als achttienjarige op het hoogste Deense niveau. Afgelopen seizoen maakte hij als huurling bij Vendsyssel zeven goals in twintig competitieduels.

Excelsior is nog naarstig op zoek naar aanvallende versterking. Door het vertrek van Mike van Duinen (PEC Zwolle) en Stanley Elbers (nog geen club) beschikt de club met Anderson, Jinty Caenepeel en Denis Mahmudov nu over drie specifieke aanvallers. Met Luigi Bruins, Ali Messaoud en Anouar Hadouir zijn er meer spelers die voorin in een specifieke rol uit de voeten kunnen, maar er zullen zeker nog twee spitsen bij gaan komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.