Excelsior verkoopt Dallinga na grandioos seizoen aan Toulouse

Reacties

Excelsior heeft het vertrek van Thijs Dallinga vrijdagmiddag bevestigd. De topscorer van het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie maakt de overstap naar Toulouse. Hij was woensdag al afwezig bij de eerste training omdat hij de mogelijkheid kreeg zijn transfer af te ronden.

Excelsior verkoopt Dallinga na grandioos seizoen aan Toulouse
© Pro Shots

Dallinga is blij om aan de slag te gaan bij Toulouse, dat vorig seizoen als kampioen van de Ligue 2 promoveerde naar het hoogste niveau. Maar hij kijkt ook met trots terug op het afgelopen seizoen. 'Excelsior was voor mij de juiste keuze om mezelf verder te ontwikkelen en ik vind het mooi om nu weer een volgende stap te maken. Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode bij Excelsior en wil iedereen bedanken voor de steun.'

Algemeen directeur Daan Bovenberg had Dallinga graag langer voor de club behouden. 'Maar hij maakte ons duidelijk graag de volgende stap te willen zetten en daar is deze deal uiteindelijk uit voortgekomen', vertelt Bovenberg. 'Thijs koos vorig jaar bewust voor Excelsior om zichzelf te ontwikkelen. Hij wilde minuten maken en zo de volgende stap zetten. Zijn ontwikkeling ging sneller dan iedereen had verwacht.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dallinga voegt zich bij meerdere landgenoten. Branco van den Boomen en Stijn Spierings maakten al deel uit van de ploeg die promotie afdwong, Zakaria Aboukhlal van AZ trok onlangs ook naar Toulouse. VI wist eerder te melden dat Toulouse een bod van 2,5 miljoen euro had uitgebracht op Dallinga, die na Mats Wieffer (Feyenoord) de tweede dragende kracht is die na de promotie afzwaait bij Excelsior.

Dallinga maakte afgelopen seizoen indruk bij Excelsior door 32 keer te scoren voor Excelsior in competitieverband. In de beslissende wedstrijd tegen ADO Den Haag om promotie miste hij weliswaar een strafschop, maar maakte hij in de blessuretijd wel het doelpunt waarmee Excelsior een verlenging afdwong. In de daaropvolgende penaltyreeks stelde Excelsior promotie veilig, nadat Dallinga zelf al gewisseld was. De 21-jarige spits verruilde vorige zomer FC Groningen voor Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.