Excelsior troeft 'grote Eredivisie-clubs' af en huurt Azarkan opnieuw

Reacties

Excelsior huurt Marouan Azarkan ook volgend seizoen van Feyenoord. De twintigjarige aanvaller leverde vorig seizoen een belangrijke bijdrage aan de promotie van de club, maar hoeft bij Feyenoord nog niet op veel speeltijd te rekenen.

Excelsior troeft 'grote Eredivisie-clubs' af en huurt Azarkan opnieuw
© Pro Shots

Azarkan speelde zaterdag nog een helft mee tijdens de eerste oefenwedstrijd van Feyenoord (0-7 nederlaag tegen FC Kopenhagen), maar drie dagen later maar Excelsior zijn aanblijven bekend. 'We hadden grote Eredivisie-clubs als concurrent, maar Marouan kiest voor ons verhaal en traject', stelt technisch manager Niels van Duinen. 'Het zegt iets over Excelsior en de mensen met wie hij kan werken dat hij ons als beste club ziet om zich te ontwikkelen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vorig seizoen was Azarkan in 37 wedstrijden goed voor 13 doelpunten en 11 assists namens Excelsior. Hij speelde twee competitiewedstrijden voor Feyenoord als invaller en wil zich bij Excelsior écht kunnen bewijzen in de Eredivisie. 'Ik wil dit seizoen heel graag in de Eredivisie spelen. Ik heb de eerste weken met Feyenoord meegetraind, maar omdat ik denk daar minder aan spelen toe te komen was de keuze voor Excelsior snel gemaakt', zegt hij.

'Voor het buitenland vind ik het nog te vroeg, ik wil dit jaar in de Eredivisie spelen en Excelsior had daarom mijn absolute voorkeur', vult Azarkan aan. 'Ik heb me afgelopen jaar goed kunnen ontwikkelen en wil komend seizoen de volgende stap zetten. Excelsior is daarvoor de beste keuze. Ik voel me hier thuis, heb een fijne klik met de staf en de kans op speeltijd is hier het grootst.' Dinsdagavond begint hij in het oefenduel met VV Lyra meteen in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.