Excelsior stunt en knikkert kleurloos PEC Zwolle uit bekertoernooi

Reacties

Excelsior heeft voor een stunt in het KNVB-bekertoernooi gezorgd door Eredivisionist PEC Zwolle uit te schakelen. De Rotterdammers hadden daarvoor niet eens een doelpunt nodig van spits Elías Már Ómarsson, die voor de verandering eens niet tot scoren kwam.

Excelsior stunt en knikkert kleurloos PEC Zwolle uit bekertoernooi
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
2 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Voor beide ploegen was het bekerduel een welkom tussendoortje, want in de competitie wil het maar niet vlotten. De Kralingers willen graag terug naar de Eredivisie, maar draaien vooralsnog slechts mee in de grijze middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Een niveautje hoger gaat het De Blauwvingers niet veel beter af. PEC wil graag aanhaken bij de subtop, maar staat vier punten boven de streep op een elfde plek.

Een gebrek aan scorend vermogen in het elftal van John Stegeman is daar een belangrijke oorzaak van. Tot nu toe maakte PEC slechts veertien competitietreffers, drie minder dan Excelsior-spits Ómarsson in zijn eentje. De IJslander is met zeventien treffers onbetwist KKD-topscorer. Meevaller voor Stegeman was dat Pelle Clement fit genoeg was om voor het eerst dit seizoen weer in de basis te beginnen. De middenvelder was lang uit de roulatie, maar zorgde met zijn acties en doelpogingen voor het geringe gevaar van de kant van de Zwollenaren.

Excelsior deed in niets onder voor PEC, maar had moeite om de streng bewaakte Ómarsson in stelling te brengen. Toch was het na een uur spelen raak voor de Rotterdammers. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door PEC-verdediger Marc Olivier Doue, waarna Thomas Oude Kotte was vertrokken. De voorzet van de verdediger leek onderweg naar Ómarsson, maar de spits zag hoe de bal bij de tweede paal binnenviel. Daarna zette PEC het slotoffensief in, maar kwam het niet verder dan wat speldenprikjes.

Een paar minuten voor tijd maakte Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira een einde aan alle Zwolse illusies, door zijn ploeg met een schuiver naar de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi te schieten. Daardoor mag Excelsior blijven geloven in het bekersprookje, terwijl het seizoen van PEC door de uitschakeling nog meer kleur verliest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.