Excelsior neemt abrupt afscheid van technisch directeur

Reacties

Nick Kersten is niet de man die de selectie van Excelsior Eredivisie-proof gaat maken. De Rotterdamse promovendus maakt bekend dat er afscheid wordt genomen van de technisch directeur.

Excelsior neemt abrupt afscheid van technisch directeur
© Pro Shots

Kersten was pas een jaar in dienst bij Excelsior, dat in het afgelopen seizoen via de nacompetitie de Keuken Kampioen Divisie verruilde voor de Eredivisie. Er is voor het nieuwe voetbaljaar nog een hoop werk aan de winkel, maar Kersten gaat daar niet voor zorgen. Op 1 juli, over een kleine week, gaan beide partijen uit elkaar.

'De afgelopen periode zijn we met elkaar in gesprek geweest over rollen, invulling hiervan en daarbij horende verantwoordelijkheden', zegt voorzitter Bob de Lange van Excelsior. 'Nick heeft veel mooie stappen gezet voor Excelsior, maar tegelijkertijd zijn we tegen een verschil van inzicht aangelopen hoe de visie te realiseren. Na overleg hebben we gezamenlijk de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Uiteraard vinden wij dat heel vervelend voor alle betrokkenen.'

Excelsior hoopt snel een opvolger te kunnen presenteren. Tot die tijd zal algemeen directeur Daan Bovenberg de werkzaamheden waarnemen. 'De overdracht zal samen met Nick in goede orde verlopen en lopende contractonderhandelingen zullen geen vertraging oplopen', belooft De Lange.

Excelsior heeft voor komend seizoen nog geen nieuwe spelers gehaald. Mats Wieffer (naar Feyenoord) en huurlingen Marouan Azarkan, Kenzo Goudmijn en Nikita Vlasenko zijn vertrokken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.