Excelsior legt Roda na lange en soms verhitte voetbalavond over de knie

Reacties

Excelsior heeft na zaterdagavond nog steeds zicht op promotie naar de Eredivisie. De Rotterdammers wisten in het Parkstad Limburg Stadion na een verlenging af te rekenen met Roda JC. Invaller Couhaib Driouech en Nikolas Agrafiotis velden het vonnis over de Limburgers.

Excelsior legt Roda na lange en soms verhitte voetbalavond over de knie
© Pro Shots
Roda JC Kerkrade
Roda JC Kerkrade
nv
0 - 2
Excelsior
Excelsior

Roda wist zich dinsdag nog terug te knokken van een 2-0 achterstand op Woudestein (2-2) en trok de lijn van de sterke tweede helft in Rotterdam zaterdag door naar het Parkstad Limburg Stadion. Het was de formatie van trainer Jurgen Streppel die aanvankelijk de beste kansen kreeg. Dylan Vente stuitte na ruim een kwartier spelen op keeper Stijn van Gassel, die in de rebound Bryan Limbombe ook niet tot scoren zag komen.

Na ruim een half uur spelen was het Patrick Pflücke die het doel van Van Gassel onder vuur nam. Daarna kwam ook Excelsior opzetten. Eerst zag Marouan Azarkan zijn inzet door Daryl Werker van de doellijn gehaald worden en kort daarna redde Rody de Boer op een schot van Thijs Dallinga. Met de kansen over en weer sloeg ook de vlam in de pan in Kerkrade: op het veld was er het nodige duw- en trekwerk tussen de spelers en buiten de lijnen gingen Streppel en Excelsior-collega Marinus Dijkhuizen verbaal de strijd aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verlenging noodzakelijk
Ook in de tweede helft bleef het spel aanvankelijk op en neer golven in Kerkrade. Na ruim een uur spelen kreeg Excelsior nog de beste kans om de score te openen. Davy van den Berg legde Reuven Niemeijer neer in het strafschopgebied en zag de bal op de stip gelegd worden. Dallinga ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door De Boer.

Een verlenging was noodzakelijk om een halve finalist voor de strijd om een Eredivisie-ticket aan te wijzen. Na vijf minuten was het raak. Nadat Guus Joppen van dichtbij verzuimde de score te openen voor Roda, was het aan de andere kant invaller Couhaib Driouech die na een subtiele actie van Dalling De Boer passeerde: 0-1. Roda was via de ingevallen Richard Jensen (kopbal) nog gevaarlijk, maar naarmate de tijd verstreek bleek de thuisploeg niet meer de energie te hebben om een slotoffensief eruit te gooien. In de extra tijd van de tweede helft van de verlenging diende Nikolas Agrafiotis Roda de genadeklap uit: 0-2.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.