Excelsior heeft met Horemans gewenste verdediger binnen

Reacties

De Belgische verdediger Siebe Horemans komt naar Excelsior. De twintigjarige speler kan als rechtsachter en als centrale verdediger uit de voeten. Hij wordt door de Rotterdammers op huurbasis van AA Gent overgenomen.

Excelsior heeft met Horemans gewenste verdediger binnen

Maandag doorstond Horemans de medische keuring bij de Rotterdammers. Aangezien hij begin 2018 op trainingskamp in Spanje een kruisbandblessure opliep en er een revalidatieperiode van zes maanden volgde, was de medische check belangrijk. Horemans is inmiddels volledig hersteld. Hij is afkomstig uit de jeugd van AA Gent. In de tweede helft van het seizoen 2016/17 werd hij samen met Lucas Schoofs (nu NAC Breda, waar hij herstellende van een blessure is) uitgeleend aan OH Leuven. Terug bij Gent werd het contract van Horemans verlengd tot medio 2020, maar een kruisbandblessure stond een doorbraak in de weg.

Bij Excelsior is Horemans de derde Belgische speler na Jinty Caenepeel en Hervé Matthys. Met Caenepeel speelde hij nog in de jeugd van Gent. Bij de Belgische jeugdploegen was hij nog ploeggenoot van de vorig jaar op huurbasis bij Excelsior spelende Wout Faes.

Jeffry Fortes speelde bij Excelsior afgelopen zaterdag tegen Fortuna Sittard rechtsachter. De Kaapverdiaan kan ook als middenvelder uit de voeten. De andere mogelijke rechtsback, Desevio Payne, is opnieuw geblesseerd. Met Jurgen Mattheij, Hervé Matthys en Thomas Oude Kotte heeft trainer Adrie Poldervaart drie centrale verdedigers tot zijn beschikkking.

Eind vorige week legde Excelsior al de IJslandse spits Elías Ómarsson vast. Na Ómarsson en Horemans wil de club deze maand nog twee aanvallers contracteren om de selectie te completeren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.