Excelsior haalt transfervrije Drost

Reacties

Excelsior heeft zich verzekerd van de diensten van Henrico Drost. De verdediger speelde afgelopen twee seizoenen bij NAC Breda. Bij de naar de Jupiler League gedegradeerde club kreeg de geboren Kampenaar geen nieuwe verbintenis.

Excelsior haalt transfervrije Drost

Op voorwaarde dat Drost dinsdag door de medische keuring komt, tekent hij een contract voor twee jaar bij de club die hij eerder al diende in het seizoen 2006/2007.

'Er speelden nu wat dingen in het buitenland, maar het was te onzeker voor mijn gezin', lichtte hij op de clubsite van de Rotterdammers zijn transfer toe. 'Daarom ben ik blij dat Excelsior zich meldde.'

Drost begon zijn loopbaan bij SC Heerenveen en kwam ook uit voor De Graafschap, VVV-Venlo en RKC Waalwijk. Hij was sinds deze zomer transfervrij. 'Ik heb twee maanden geen wedstrijden gespeeld, dus ik zal een paar weken nodig hebben om wedstrijdfit te worden', erkende Drost. 'Maar dat komt goed, want ik heb er veel zin in om weer met een groep op het veld te staan.'

Afgelopen vrijdag voerde hij een gesprek met coach Fons Groenendijk van Excelsior. Daarin gaven beide partijen aan graag met elkaar te willen samenwerken. Excelsior versterkte zich maandag ook al met Stanley Elbers. Hij komt over van Helmond Sport en geldt als vervanger van de naar Leeds United vertrokken Jordan Botaka.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.