Excelsior geeft Stevens herkansing in de Eredivisie

Reacties

Sonny Stevens keert terug in de Eredivisie. De doelman die vorig seizoen regelmatig uitblonk bij Go Ahead Eagles tekent bij de Rotterdammers een contract voor twee seizoenen.

Excelsior geeft Stevens herkansing in de Eredivisie

Stevens, die deze week 26 jaar wordt, heeft dertien duels op het hoogste niveau achter zijn naam staan als doelman van FC Twente. In 2013 nam de Enschedese club de sluitpost uit Noord-Holland over van FC Volendam. Zijn tijd bij Twente werd overschaduwd door blessureleed. In april 2015 scheurde hij de achterste kruisband van zijn rechterknie. Een terugkeer in het eerste van Twente zat er niet meer in, waarna Stevens naar Go Ahead Eagles vertrok.

In Deventer kende de goalie niet alleen een blessurevrij seizoen waarin hij alle wedstrijden speelde, maar hij liet regelmatig zien zijn oude niveau weer te kunnen halen. Stevens, eigenlijk de enige Go Ahead-speler die een ruime voldoende scoorde in een dramatisch verlopen Jupiler League-jaar, maakte er dan ook geen geheim van via Go Ahead weer een stap omhoog te willen maken. Go Ahead nam Hobie Verhulst al over van Volendam. Bij Excelsior treft hij opnieuw Maarten de Fockert. De doelman was afgelopen seizoen door Heerenveen uitgeleend aan Go Ahead.

Stevens mag met Alessandro Damen gaan uitmaken wie de eerste doelman van Excelsior gaat worden. Damen is voor de derde keer hersteld van een kruisbandblessure. Hij begon vorig seizoen als eerste doelman van de Rotterdammers totdat hij in de uitwedstrijd bij Heracles Almelo opnieuw geblesseerd raakte. De Fockert is achter Stevens en Damen als derde doelman aan de selectie toegevoegd.

Na het afhaken van Damen verdedigde vorig seizoen eerst de IJslander Ogmundur Kristinsson het doel van Excelsior. Na enkele missers van Kristinsson kwam Theo Zwarthoed onder de lat te staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.