Excelsior en PEC Zwolle alsnog akkoord over Van Duinen

Reacties

Excelsior en PEC Zwolle zijn alsnog tot een akkoord gekomen over de overstap van Mike van Duinen naar Zwolle. De Zwolse bevestiging is nog niet op de burelen in Rotterdam aangekomen, maar de clubs hebben overeenstemming bereikt over de transfer. Excelsior zal minimaal 750.000 euro krijgen voor de Haagse spits, die nog een contract voor één seizoen had.

Excelsior en PEC Zwolle alsnog akkoord over Van Duinen

Al eind vorig seizoen maakte PEC Zwolle de interesse in Van Duinen kenbaar. Voor trainer John van 't Schip was Van Duinen de absolute prioriteit voor de spitspositie. De spits zelf was met de club al tot een akkoord gekomen, maar de clubs leken er niet uit te komen. Dit tot teleurstelling van Van Duinen, die in de pers zijn ongenoegen uitte. Volgens de aanvaller had Excelsior, dat hem twee jaar geleden transfervrij overnam van Fortuna Düsseldorf, hem toegezegd mee te werken als hij zich elders in de kijker zou spelen. Technisch directeur Ferry de Haan reageerde alleen door te stellen dat Van Duinen wel het hele verhaal moest vertellen.

PEC Zwolle had in een eerder stadium voorgesteld om Anass Achahbar en/of Ted van de Pavert in de deal te betrekken, maar dat voorstel wees Excelsior van de hand. Op de achtergrond hielden de Rotterdammers echter wel degelijk rekening met het vertrek van de spits. Een poging om Lars Veldwijk (die inmiddels voor Sparta koos) tot een terugkeer te bewegen mislukte en ook een poging om de Amerikaan Andrija Novakovich van Reading te huren slaagde niet. Promovendus Fortuna Sittard ging met de spits die afgelopen seizoen voor Telstar uitkwam aan de haal.

Excelsior moet met het bedrag dat voor Van Duinen binnenkomt op zoek naar aanvallende versterking. Na het afhaken van Veldwijk en Novakovich zijn er nu andere aanvallers in beeld, wellicht dat de extra financiële mogelijkheden nu helpen. Met Jinty Caenepeel en Denis Mahmudov zijn er nu twee aanvallers. De Haan gaf al aan dat er zeker nog twee spitsen en een vleugelaanvaller bij moeten komen. Ook moeten er nog verdedigers aan de selectie worden toegevoegd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.