Excelsior en FC Twente sluiten 2017 af zonder vuurwerk

Excelsior en FC Twente hebben in hun laatste competitiewedstrijd van 2017 bepaald niet aan klantenbinding gedaan. In Rotterdam speelden beide ploegen gelijk, de wedstrijd eindigde zoals-ie begon: 0-0. Vuurwerk bleef letterlijk en figuurlijk uit, op alle fronten.

De Kralingers hadden voorafgaand aan het laatste duel van het jaar namelijk een grote vuurwerkshow aangekondigd. Dat spektakel kon wegens een technisch mankement echter niet doorgaan. Helaas bleek dat een voorbode voor de wedstrijd zelf, want ook tijdens de negentig minuten speeltijd bleef iedere vorm van vuurwerk uit.

Het venijn van de allerminst aantrekkelijke eerste helft zat 'm in de staart. Een voorzet van Excelsior-linksback Jordy de Wijs werd gemist door Stanley Elbers en Anouar Hadouir, waarna Cristián Cuevas bijna zijn eigen keeper verraste. De bal stuiterde via de borst van de Chileen echter precies in de handen van Joël Drommel, die midweeks in de bekerstunt tegen Ajax nog de grote man was. Aan de andere kant probeerde Thomas Lam het kort daarna van afstand, Excelsior-goalie Theo Zwarthoed had de nodige moeite met dat schot.

Tot die tijd waren er voor beide doelen maar een paar momentjes van opwinding geweest, zoals een vrije trap hoog over van De Wijs en een afstandschot van Kevin Vermeulen, terwijl aan de andere kant Stefan Thesker het probeerde. Ook na rust viel er in het Van Dongen & De Roo Stadion maar bitter weinig te genieten. Oussama Assaidi zag een schotje vijf minuten na de pauze net naast gaan via het been van Excelsior-verdediger Wout Faes, maar daarmee leek het hoogtepunt van de tweede helft al direct geweest. In de laatste minuut van de extra tijd was Ryan Koolwijk echter nog heel dicht bij de winnende, maar zijn inzet ging voorlangs: het bleef 0-0.

Door de puntendeling blijft Excelsior voorlopig knap elfde, al kan VVV-Venlo de Kralingers zondag passeren. FC Twente staat nog altijd zestiende, omdat concurrent NAC Breda zaterdag won van FC Utrecht.