Excelsior brengt dolend Heracles aan de rand van de afgrond

Reacties

De degradatiestress van Heracles Almelo wordt groter en groter. De oosterlingen gingen woensdag bij de start van de nacompetitie met ruime cijfers onderuit bij Excelsior en hebben voor de return van komende zaterdag een klein wonder nodig om nog in de race te blijven voor handhaving.

Excelsior brengt dolend Heracles aan de rand van de afgrond
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
3 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Er hangen donkere wolken boven het Erve Asito, waar Heracles afgelopen zondag nog met 1-3 verloor van Sparta Rotterdam. Door die nederlaag belandde Heracles ondanks het heilig verklaarde puntenaantal van 34 in de nacompetitie. De clubleiding raakte in paniek en besloot om vroegtijdig afscheid te nemen van Frank Wormuth. Zijn assistent, clubman René Kolmschot, moet gaan proberen om een zeer vervelend seizoen toch nog een goed einde te geven.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat dit ook gaat lukken. Heracles begon werkelijk dramatisch aan de uitwedstrijd bij Excelsior, dat al een paar goede kansen had gemist toen Marouan Azarkan na ruim twintig minuten zorgde voor de openingstreffer die simpelweg niet uit kon blijven (zie video onder). Na een vervelende botsing moest de doelpuntenmaker niet veel later het strijdtoneel verlaten. Azarkan werd met een brancard van het kunstgrasveld gehaald.

Na het uitvallen van Azarkan kwam Heracles zowaar wat beter in de wedstrijd. Sven Sonnenberg en Nicolai Laursen zorgden voor gevaar, maar ook Excelsior bleef dreigend. In de tweede helft was dat net zo: beide ploegen kregen hun kansen. Een kwartier voor tijd zette Thijs Dallinga, met 32 doelpunten de topscorer van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen, met een schot in de verre hoek de 2-0 op het scorebord. Even hierna viel de spits overigens geblesseerd uit.

Zonder Dallinga slaagde Excelsior er zelfs nog in om een derde keer te scoren. Couhaib Driouech kapte zichzelf goed vrij en liet Koen Bucker kansloos. Zo staat Heracles aan de rand van de afgrond: de ploeg die zijn laatste vier wedstrijden heeft verloren heeft voor zaterdag een spectaculaire comeback nodig om niet in de Keuken Kampioen Divisie te belanden. Excelsior, dat in het seizoen 2018/19 voor het laatst in de Eredivisie speelde, ligt dankzij een riante voorsprong op pole position om de finale van de nacompetitie te bereiken.


de eerste twee doelpunten in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.