Excelsior baalt van VAR bij spectaculaire Eredivisie-hervatting

Reacties

Vitesse en Excelsior hebben de hervatting van de Eredivisie opgefleurd met een leuk schouwspel. De formatie uit Gelderland trok uiteindelijk aan het langste eind in een spannend duel. Opnieuw vertolkte de VAR een belangrijke rol.

Excelsior baalt van VAR bij spectaculaire Eredivisie-hervatting
Vitesse
Vitesse
3 - 2
Excelsior
Excelsior

Excelsior zal zich tijdens het trainingskamp in Spanje goed hebben voorbereid op het duel met Vitesse, maar al na zes minuten keek de uitclub tegen een achterstand aan. Navarone Foor combineerde kort met Bryan Linssen en rondde beheerst af. Het was het startschot voor een interessante wedstrijd.

Er gebeurde namelijk genoeg in Arnhem. Na ruim een half uur leek Excelsior op gelijke hoogte te komen via Jurgen Mattheij, maar de VAR keurde in samenwerking met de scheidsrechter de goal af. Er was lang onduidelijkheid over de reden, maar uit de herhaling bleek dat de buitenspel staande Ryan Koolwijk een verdediger blokte, waarna Mattheij van de vrijheid profiteerde door binnen te koppen.

De druiven waren extra zuur voor Excelsior, dat kort na de afgekeurde goal de 2-0 zag vallen. Linssen werkte zich vrij na een corner en kopte enkele minuten voor rust binnen. De smaakmaker bleef tijdens de rust achter in de kleedkamer, de reden werd niet gecommuniceerd door Vitesse. Kort na de omzettingen bij de thuisclub kwam Excelsior terug in de wedstrijd. Tottenham Hotspur-huurling Marcus Edwards maakte met een schuiver zijn eerste goal in Nederland. Hij passeerde doelman Eduardo na een schot door de benen van Maikel van der Werff: 2-1.

Diezelfde Van der Werff tilde een kwartier later de marge weer naar twee voor Vitesse. Met een rake kopbal zette hij de 3-1 op het scorebord, maar opnieuw kwam Excelsior snel terug in de wedstrijd. Jerdy Schouten opende zijn scoreboekje in de Eredivisie op geweldige wijze, vanaf ongeveer twintig meter haalde hij doeltreffend uit in de linkerkruising.

Een interessante slotfase volgde, waarin Richonell Margaret zijn Eredivisie-debuut werd gegund door Slutsky. De jongeling had het duel tien minuten voor tijd zelfs kunnen beslissen, maar wat een simpele combinatie tussen hem en Roy Beerens had moeten zijn, mislukte op een paar meter van het doel. Het had geen gevolgen voor Vitesse, dat de benauwde zege over de streep trok.

Door de winstpartij is Vitesse voorlopig de nummer vier van de Eredivisie, FC Utrecht kan later in de speelronde weer over de Arnhemmers heen. Excelsior blijft in de gevarenzone van de Eredivisie staan.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Vitesse
Meer over Vitesse
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.