Ex-Ajacied Bodul kiest verrassend voor Sturm Graz

Darko Bodul (22) heeft wat uit te leggen aan Lechia Gdansk. De Kroatische aanvaller die de voorbije drie seizoenen bij Ajax onder contract stond, leek de voorbije dagen op weg naar een dienstverband in Polen, maar uiteindelijk heeft hij zich voor één seizoen verbonden aan Sturm Graz, de regerend kampioen van Oostenrijk.

Ex-Ajacied Bodul kiest verrassend voor Sturm Graz

Bodul trainde tijdens de voorbereiding al enkele dagen mee de selectie van Sturm. In Polen was evenwel verwachting dat hij zou tekenen bij Lechia Gdansk, de club die ook Fred Benson contracteerde.

Bodul zou zich deze week bij de Poolse club melden nadat hij vorige week wegens privé-omstandigheden terug was gegaan naar zijn vaderland. Gisteren was Bodul ook daadwerkelijk aanwezig in de kleedkamer van Gdansk, maar het trainingsveld betrad hij niet. Na een telefoontje uit Oostenrijk pakte de spits zijn spullen en vertrok.

Gelijktijdig versterkte Sturm Graz zich met de Servische centrumverdediger Milan Dudić, wiens contract bij Red Bull Salzburg afliep. Beide aankopen zijn speelgerechtigd voor de derde voorrondeduels in de Champions League met het Georgische FC Zestafoni.

'Ik ben blij dat we deze spelers konden halen en ik ben ervan overtuigd dat zij ons verder helpen', aldus Sturm-trainer Franco Foda.

Bij Ajax bleef Boduls inbreng beperkt tot één competitieduel in februari 2009. Hij tekende weliswaar een nieuw tweejarig contract maar werd slechts sporadisch in de wedstrijdselectie opgenomen, waarna hij werd verhuurd aan achtereenvolgens Sparta Rotterdam en het Portugese Nacional. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's