Ex-Ajacieden dragen bij aan derde finaleplek Chelsea-jongelingen

Chelsea Onder-19 heeft voor de derde keer de finale van de Youth League bereikt. Daishawn Redan, die begin dit seizoen de overstap maakte van de Ajax-jeugdopleiding naar Londen, was trefzeker tegen FC Porto Onder-19. Na reguliere speeltijd stond het 2-2, Chelsea nam de penalty's vervolgens beter: 5-4.

Chelsea won de mini-Champions League, zoals de Youth League ook wel genoemd wordt, al in 2015 en 2016. De Londense talenten schakelden richting de finale Feyenoord uit in de achtste finale en legden ook de leeftijdsgenoten van FC Porto over de knie.

Voor Redan was het al vroeg raak tegen de Portugezen. In de 29ste minuut werkte hij een rebound binnen. Porto kwam echter terug in de wedstrijd en leek het duel tien minuten voor tijd te beslissen via João Mário, die de 1-2 maakte. Enkele minuten later trok Chelsea de stand weer gelijk, waardoor een penaltyserie de beslissing moest brengen in Zwitserland, waar het duel werd afgewerkt.

De penalty's nam Chelsea vervolgens beter. Juan Familio-Castillo, die in het verleden ook bij Ajax speelde, schoot de vijfde penalty van de Engelsen binnen. Diogo Bessa miste vervolgens, waardoor Chelsea voor de derde keer in de finale staat. Manchester City Onder-19 en Barcelona Onder-19 maken later op de vrijdag uit wie de tegenstander van Chelsea is in de eindstrijd.