Evjen met twee prestigieuze prijzen naar Alkmaar

Reacties

Håkon Evjen heeft een dubbelslag geslagen op het Noorse voetbalgala. De jeugdinternational van FK Bodø/Glimt begint met twee prijzen op zak aan zijn AZ-avontuur.

Evjen met twee prestigieuze prijzen naar Alkmaar
© Pro Shots

In de strijd om de Noorse titel moest Evjen (links op foto naast Erling Braut Haaland) met Bodø/Glimt genoegen nemen met een tweede plaats achter Molde FK. Het lag niet aan de middenvelder annex aanvaller, want hij wordt gezien als de beste speler van de Eliteserien.

Op het voetbalgala in het Ullevaal Stadion kreeg de negentienjarige Evjen de prijs voor zowel Talent van het Jaar als Speler van het Jaar. 'Dit is enorm, het is iets waar veel mensen van dromen', zei de jeugdinternational, die in september tot medio 2024 tekende in Alkmaar.

Evjen dankt zijn prijzen aan zijn stormachtige ontwikkeling. Het afgelopen seizoen brak hij met dertien goals en zes assists definitief door. 'Ik denk bijna niemand me voor dit seizoen kende. Nu ga ik naar Nederland en hoop ik daar natuurlijk de volgende stap zo snel als mogelijk te maken. Ik kan niet wachten te beginnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.