Everton onderhandelt met Arsenal over miljoenentransfer Walcott

Reacties

Everton maakt werk van de komst van Theo Walcott (28). Dit heeft manager Sam Allardyce vrijdag bevestigd. De speler van Arsenal moet de volgende aanvallende versterking worden voor The Toffees.

Everton onderhandelt met Arsenal over miljoenentransfer Walcott

De huidige nummer negen van de Premier League haalde onlangs al Cenk Tosun naar Goodison Park. Voor de Turk werd naar verluidt een slordige dertig miljoen euro betaald. Walcott moet de Turk volgen. Zijn club Arsenal verlangt een kleine 23 miljoen euro voor de rappe Engelsman, die dit seizoen tot dusver slechts vijf keer in actie kwam in de Premier League. 

'Het zou mooi zijn als we de deal kunnen beklinken', vertelde Allardyce op de persconferentie. 'De onderhandelingen zijn gaande en het gaat over een permanente overgang. Walcott kan scoren, heeft snelheid, ervaring en hij kan assists geven vanaf de zijkant', was de ervaren oefenmeester lovend. 

Is Theo Walcott de gewenste aanvallende versterking van Everton?
Is Theo Walcott de gewenste aanvallende versterking van Everton?

Meer versterkingen
Of Walcott de laatste inkomende transfer bij Everton is deze window, liet Allardyce ongewis. 'Op dit moment wel, want we handelen maar één keer tegelijkertijd', zei de trainer, die graag zijn selectie ziet krimpen. 'Er moeten eerst spelers weggaan, willen we spelers binnenhalen. Dit heeft alles te maken met de balans in de selectie. Dat is mijn visie en niet per se die van de club.'

Volgens Engelse berichtgeving is Davy Klaassen mogelijk een van de spelers die op de nominatie staat om te vertrekken. De ex-Ajacied kwam afgelopen zomer over voor 27 miljoen euro. Ook Sandro Ramírez, tevens zomeraankoop onder de inmiddels ontslagen Ronald Koeman, lijkt geen toekomst meer te hebben bij de Merseyside-club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.