Everton in degradatiezone na fikse puntenstraf, club reageert geschokt

Reacties

Een commissie van de Premier League heeft Everton een straf van tien minpunten opgelegd vanwege het overtreden van Financial Fair Play. Dit betekent dat de club uit Liverpool de nieuwe nummer negentien van Engeland is. Everton gaat in beroep tegen de sanctie, maar de puntenstraf blijft voorlopig staan.

Everton in degradatiezone na fikse puntenstraf, club reageert geschokt
© Pro Shots

Everton ontsnapte vorig seizoen aan degradatie, maar heeft het ook dit seizoen weer moeilijk. In twaalf wedstrijden voetbalde de club, waar Arnaut Danjuma onder contract staat, slechts veertien punten bij elkaar. Na de straf blijven daar slechts vier punten van over, hetzelfde aantal als hekkensluiter Burnley. Op doelsaldo blijft Everton voorlopig negentiende staan.

In april bespraken we al de zaak van Everton

De straf van de Premier League is gebaseerd op de verliezen die Everton leed in de voorgaande seizoenen. Tussen de seizoenen 2018/19 en 2021/22 zou Everton een totaal verlies van zo'n 140 miljoen euro hebben gedraaid, terwijl de regels van de Premier League aangeven dat er maximaal een slordige 120 miljoen euro verlies mag worden gedraaid over drie boekjaren.

Vorige maand werd in Engelse media nog gesproken van een puntenstraf van twaalf punten, maar dit zijn er dus tien geworden. Everton heeft in een statement geschreven dat de club 'geschokt en teleurgesteld is' in het besluit van de commissie. Het team dat sinds 1954 actief is op het hoogste niveau van Engeland gaat ook de beslissingen volgen die worden genomen in andere gevallen. Daarbij doelt Everton ongetwijfeld op Manchester City, waar ook een onderzoek naar ingesteld is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.