Evenaring Ronaldo geeft heldenrol Messi extra glans

Reacties

Barcelona heeft zich zaterdagavond hersteld van een mindere week. Niet voor het eerst leidde sterspeler Lionel Messi de formatie van trainer Ernesto Valverde naar een zege. Met drie goals zorgde de Argentijn eigenhandig voor een ruime zege op Celta de Vigo en evenaarde hij een record van Cristiano Ronaldo.

Evenaring Ronaldo geeft heldenrol Messi extra glans
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 1
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Barcelona kreeg de afgelopen dagen twee tegenvallers te verwerken. Een week geleden won Levante verrassend met 3-1, waardoor de Catalanen de koppositie dreigden kwijt te raken. Real Madrid faalde echter tegen Real Betis (0-0). Doordeweeks kwam Barça in de Champions League niet langs Slavia Praag en eindigde het in Camp Nou in een doelpuntloos gelijkspel. In de Spaanse media ging het vooraf al over de immense druk op trainer Ernesto Valverde. Volgens sommige kranten zou een verlies tegen Celta zelfs ontslag betekenen.

Gelukkig voor Valverde was Messi zaterdag in absolute topvorm. Halverwege de eerste helft raakte Joseph Aidoo een voorzet van Junior Firpo met zijn arm en de bal ging op de stip. Messi schoot kalmpjes raak in de linkerhoek: 1-0. Toch ging het Barcelona, waar Frenkie de Jong in de basis stond, daarna nog niet eenvoudig af en Celta kwam zelfs op gelijke hoogte. Lucas Olaza schoot een vrije trap knap raak voor 1-1. Het bracht Messi echter ook op ideeën. Vrije trappen zijn een van de specialiteiten van de Argentijnse legende en nog voor rust zorgde hij daarmee voor de 2-1. Keeper Rubén Blanco was kansloos op het sublieme schot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was de avond van de vrije trappen in Camp Nou, want vlak na rust sloeg Messi weer toe. Invaller Ousmane Dembélé loste zonder succes een schot, waarna Pape Cheikh een overtreding beging op De Jong en Messi weer mocht aantreden voor de vrije trap. Op bijna identieke wijze als voor rust, maar dan aan de andere kant, krulde de sterspeler van Barcelona de bal achter keeper Blanco. Met zijn derde goal van de avond evenaarde hij eveneens Cristiano Ronaldo. Beide spelers maakten 34 hattricks in de Spaanse competitie en zijn nu samen recordhouder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks pogingen van Antoine Griezmann (redding Blanco), Dembélé en invaller Luis Suárez (allebei naast) slaagde Barcelona er lang niet in om de score verder uit te breiden. Messi hoopte na 72 minuten nog een strafschop te versieren, maar kreeg nul op het rekest. De vierde treffer viel uiteindelijk alsnog. De Jong bediende na een goede actie Dembélé en na een weggewerkte voorzet schoot Sergio Busquets raak. Zo won Barcelona en nam de ploeg de koppositie weer over van Real, dat eerder op de dag met 4-0 won op bezoek bij Eibar. Beide ploegen hebben 25 punten.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Celta de Vigo
Meer over Celta de Vigo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.