Even slikken voor Ajax: nu al meer nederlagen dan vorig seizoen

Reacties

Ajax hoopte zondag zijn voorsprong op PSV te kunnen vergroten, maar ging in een verhitte topper onderuit en werd ingehaald op de ranglijst. Dit betekende alweer de zevende nederlaag van dit seizoen, terwijl Ajax in het gehele vorige voetbaljaar maar zes keer onderuit ging.

Even slikken voor Ajax: nu al meer nederlagen dan vorig seizoen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 2
PSV
PSV

Ajax stond voor de wedstrijd tegen PSV nog bovenaan in de Eredivisie, maar toch is er teleurstelling over hoe dit voetbaljaar verloopt. De ploeg van Alfred Schreuder kon geen vuist maken in de Champions League en maakt ook in de Eredivisie veel minder indruk dan vorig seizoen. Toen werden er in alle competities maar zes nederlagen geleden; nu, in november, staat de teller al op zeven.

PSV won al twee keer van Ajax: in de strijd om de Johan Cruijff Schaal en zondag in de Eredivisie. Verder ging Ajax onderuit tegen Liverpool (twee keer), Napoli (twee keer) en AZ. Vorig seizoen verloor Ajax ook twee keer tegen PSV, maar niet in de competitie. Het ging toen mis in het gevecht om de Johan Cruijff Schaal en in de KNVB-bekerfinale.

PSV heeft nu zijn laatste drie wedstrijden tegen Ajax gewonnen. Dat kwam deze eeuw nog niet eerder voor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.