Europese top aast op Madueke

Reacties

Noni Madueke staat er goed op bij de internationale topclubs. Verschillende 'Champions League-clubs' in de grote vijf competities hebben geïnformeerd naar de negentienjarige aanvaller, die graag vaker in actie zou komen bij PSV.

Europese top aast op Madueke
© Pro Shots

Leicester City, dat afkoerst op een Champions League-ticket, is al concreet in de markt voor de Engelse jeugdinternational. PSV is op de hoogte van de belangstelling voor Madueke, wiens transferwaarde op twintig miljoen euro wordt geschat.

De spits, die eerder al Manchester United afwees, kijkt bij het uitstippelen van zijn toekomst naar zijn sportieve ontwikkeling. Cruciaal voor Madueke is het antwoord op de vraag waar zijn kansen op speeltijd het grootst zijn.

Bij PSV is Madueke nog niet bepaald een vaste waarde. Mede door fysieke tegenslag kwam de Engelsman in het lopende Eredivisie-seizoen slechts tot 797 speelminuten. Daarin nam het talent liefst zeven treffers voor zijn rekening. Met zijn gemiddelde is dus niets mis. Kijken we naar alle competities, dan staat Madueke op negen goals en acht assists in de 1.117 minuten die hem gegund waren.

Veel opties
Tijdens de persconferentie richting het treffen met SC Heerenveen van zondag ging Roger Schmidt vrijdag in op de situatie van Madueke. 'Ik heb op dit moment veel opties voor die posities, maar iedereen weet dat Noni een topspeler is met heel veel potentie', vertelde de hoofdtrainer.

'Dit seizoen heeft hij een stap gezet. Hij maakte veel goals en gaf veel assists, daarna was hij langer geblesseerd, en de laatste twee weken vond ik hem niet top op de training. Deze week was hij veel beter, dus ik kijk ernaar uit dat hij de komende weken zijn waarde toont. En we zijn ervan overtuigd dat hij volgens seizoen de volgende stap kan zetten. Of hij komend seizoen een basisspeler kan zijn? Ja, zeker.'

Madueke ligt nog tot medio 2024 vast bij PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer N. Madueke
Meer over N. Madueke
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.