Europese tegenstanders AZ en Vitesse lijken al bekend

Reacties

AZ en Vitesse lijken zich op te kunnen gaan maken voor Europa League-duels met respectievelijk Kairat Almaty uit Kazachstan en FC Viitorul uit Roemenië. Die twee ploegen legden in het heenduel van de eerste voorronde een basis waardoor de returns een formaliteit lijken.

Europese tegenstanders AZ en Vitesse lijken al bekend

Het Europese avontuur begint voor AZ en Vitesse op 26 juli in de tweede voorronde van de Europa League. Kairat won donderdagavond in de uitwedstrijd bij Engordany uit Andorra met 0-3. Als er geen gekke dingen gebeuren in de return over zes dagen, zijn de Kazakken de opponenten van AZ.

De Alkmaarders kunnen zich daarmee gaan opmaken voor de verste wedstrijd ooit. Kairat, dat met Andrei Arshavin afgelopen seizoen tweede werd in Kazachstan, speelt de thuiswedstrijden op ruim zesduizend kilometer van Alkmaar.

Vitesse kan voorlopig uitgaan van een Roemeense tegenstander. In Luxemburg werd immers met 0-2 gewonnen door Viitorul, de in 2009 door Gheorghe Hagi opgerichte club. Alleen als Racing FC Union Lëtzebuerg over zes dagen nog kan stunten, zal er dichter bij huis gespeeld worden door de Arnhemmers.

Om het hoofdtoernooi van de Europa League te bereiken moeten AZ en Vitesse na het komende tweeluik nog twee clubs uitschakelen om door te dringen tot de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.