Valencia is er weer niet in geslaagd om te winnen in La Liga. Een Europee ticket is zodoende verder uit beeld geraakt. Een schitterende treffer van Gonçalo Guedes zorgde nog voor opluchting bij Jasper Cillessen en zijn teamgenoten, maar in de slotfase ging het alsnog mis tegen Granada.

Granada
2 - 2
Valencia
Valencia

De Nederlandse goalie behield zijn plek onder de lat, ondanks de dramatische reeks van Valencia in La Liga. De club verloor driemaal op rij, zonder te scoren. Die slechte reeks kostte Albert Celades al zijn baan als trainer, clubman Voro González zat daarom weer als interim-coach op de bank.

Ook tegen Granada kwam Valencia op achterstand, toen Carlos Fernández na een kwartier in de tweede helft een penalty benutte. Granada-aanvaller Darwin Machís ging na een sliding van Daniel Wass en een botsing met Cillessen naar het gras en verdiende zo de penalty voor de thuisclub.

Valencia sloeg echter razendsnel terug via Manu Vallejo, die na kort combinatiewerk afrondde in de linkerhoek. Twintig minuten voor tijd kwam Valencia voor het eerst op voorsprong, Guedes schoot van circa twintig meter snoeihard raak voor de 1-2. Die voorsprong leken Los Che niet meer uit handen te geven, maar Fede Vico vond enkele minuten voor tijd een gaatje in de muur van Valencia en plaatste de bal uit een vrije trap in de rechterhoek.

Valencia schiet bijzonder weinig op met het gelijkspel en moet toekijken hoe de concurrentie eventueel uit kan lopen. De club heeft flink wat punten nodig om aanspraak te maken op een Europees ticket voor volgend seizoen. In de komende duels speelt Valencia tegen Real Valladolid, Leganés en Espanyol, laagvliegers in La Liga. Op 19 juli sluit Valencia de competitie af tegen Sevilla.