Europees avontuur Lyon in gevaar door nieuwe aanklachten UEFA

Reacties

Olympique Lyon hangt een zware straf van de Europese voetbalbond boven het hoofd. De club van Memphis Depay en Kenny Tete is opnieuw ter verantwoording geroepen na ongeregeldheden tijdens de Europa League-wedstrijd tegen CSKA Moskou.

Europees avontuur Lyon in gevaar door nieuwe aanklachten UEFA

Dat terwijl bij Lyon nu een voorwaardelijke straf van twee jaar loopt, die in april 2017 werd opgelegd na eerdere problemen bij thuiswedstrijden in de Europa League. Die vorige sanctie maakt de situatie voor de Franse club nu hachelijk. Uitsluiting voor Europees voetbal is daarbij het ergst denkbare scenario voor de huidige nummer vier van Frankrijk.

Lyon wordt nu aangeklaagd voor wangedrag van supporters op meerdere fronten: racisme, relletjes, het afsteken van vuurwerk en het blokkeren van doorgangen (trappen) in het stadion. Volgens Franse media werd een speciale eenheid van de politie vorige week donderdag rond het duel met CSKA (2-3 nederlaag en daardoor uitschakeling) aangevallen door minstens honderd supporters.

Op 31 mei beslist de disciplinaire commissie van de UEFA over een volgende straf voor Lyon, die volgens de regelgeving in ieder geval zwaarder moet zijn dan de huidige sanctie.

Memphis Depay was zondag beslissend bij de zege van Olympique Lyon in de topper tegen Olympique Marseille. Bekijk hieronder de samenvatting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.