Europa Quiz: wie speelden de meeste duels in Nederlandse dienst?

Reacties

Voor AZ, PSV en FC Utrecht begint het Europese seizoen deze week met voorrondeduels in de Champions League en de Europa League. Daarom een quiz over de spelers die in Europa het vaakst in actie kwamen namens de Nederlandse clubs.

Europa Quiz: wie speelden de meeste duels in Nederlandse dienst?

Daarbij hebben we ons beperkt tot spelers die nu nog actief zijn als prof om de moeilijkheidsgraad binnen te perken te houden. Anders zou de lijst namelijk worden gedomineerd door spelers uit de jaren zeventig. Recordhouders Danny Blind (foto) en Willy van de Kerkhof (84 Europese duels) staan dan ook niet in deze quiz.

Mocht Ajax dit seizoen weer hoge ogen gooien in Europees verband, dan loopt hun record mogelijk gevaar. De hoogst genoteerde speler in deze lijst met nog actieve profvoetballers is namelijk een Ajacied, die na de succesvolle Champions League-campagne van afgelopen seizoen op zeventig duels staat.

Wie hij en de 55 andere nog actieve spelers zijn met minstens dertig Europese wedstrijden in Nederlandse dienst, is het onderwerp van deze quiz. Het gaat daarbij niet alleen om spelers die nu nog in de Eredivisie spelen, ook nu nog in het buitenland actieve spelers zijn meegenomen in deze quiz. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: achter de periode en de club(s) van de speler staat tussen haakjes zijn positie. Spelers met een sterretje zijn buitenlanders. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.