Europa League: Dost naar Kazachstan, RB Leipzig tegen Napoli

Reacties

Napoli versus RB Leipzig is de meest aansprekende confrontatie die de loting voor de zestiende finale van de Europa League heeft opgeleverd. Memphis Depay treft met Olympique Lyon de Spaanse subtopper Villarreal, terwijl Bas Dost met Sporting Lissabon een verre reis naar FK Astana voor de boeg heeft.

Europa League: Dost naar Kazachstan, RB Leipzig tegen Napoli

Als nummer drie uit de Champions League-groep met Feyenoord is Napoli doorgestroomd naar de Europa League, waar het direct een van de favorieten is. Maurizio Sarri kan zich gaan voorbereiden op een tweeluik met een andere Champions League-afvaller: Leipzig. Ook Atlético Madrid werd derde in de groepsfase van het miljardenbal. De Madrilenen treffen FC Kopenhagen, dat vorig seizoen in de achtste finale van de Europa League nog werd uitgeschakeld door Ajax.

Lyon heeft ook een favorietenstatus in de Europa League en de finale wordt ook nog eens gespeeld in het Parc Olympique Lyonnais (16 mei). Om kans te houden op het droomscenario moeten de Fransen een zware taak volbrengen door Villarreal uit te schakelen. De ploeg van Memphis en Kenny Tete was in de groepsfase te sterk voor Everton, maar moest wel Atalanta Bergamo voor laten gaan in Poule E. De Italiaanse club van Hans Hateboer en Marten de Roon krijgt het uitermate zwaar, want het treft Borussia Dortmund, dat zondag Peter Bosz ontsloeg.

Arsenal krijgt een belangrijke rol in het Europese sprookje van FK Östersunds. De Zweedse surprise heeft met Graham Potter een Engelse coach, hij mag tegen The Gunners aan zijn landgenoten tonen hoe goed de nummer vijf van Zweden daadwerkelijk is.

De eerste wedstrijden in de zestiende finale van de Europa League, die vorig seizoen ten koste van Ajax werd gewonnen door Manchester United, worden op 15 februari gespeeld. De returns volgen op 22 februari.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.