Euro 2004 lijkt voorbij voor Frank de Boer

Voor Frank de Boer lijkt een einde te zijn gekomen aan Euro 2004. De aanvoerder van het Nederlands elftal is dusdanig geblesseerd, dat hij niet meer in actie denkt te komen tijdens het EK.

Euro 2004 lijkt voorbij voor Frank de Boer

'Het gaat eigenlijk steeds slechter sinds ik ben gewisseld. Het doet steeds meer pijn', verklaarde De Boer voor de camera's van Studio Sport. De recordinternational zette in het duel met Zweden een drieste tackle in op Fredrik Ljungberg, en moest dat bekopen met een gele kaart een een pijnlijke rechterenkel.

'Morgen (maandag, red.) laat ik er een scan van maken. Het voelt alsof het een botkneuzing is of dat er aan de binnenkant van mijn enkel een bandje is gescheurd', verduidelijkte de 34-jarige verdediger.

Mocht uit het onderzoek blijven dat De Boer niet meer in actie kan komen, dan zal hij niet direct zijn koffers pakken. 'Het is duidelijk dat ik bij de groep blijf. Ik zal dan proberen mijn steentje bij te dragen en proberen anderen te helpen. Ik denk dat dat mijn taak is geworden.'

Door deze blessure lijkt ook het einde van de interlandcarrière van Frank de Boer in zicht. De 112-voudig international had voor het EK al aangekondigd dat het toernooi in Portugal zijn laatste optreden in het shirt van het Nederlands elftal zou zijn.

Bekijk hier al onze video's