Eto'o zorgt voor hilariteit met voorspelling van onwaarschijnlijk WK-verloop

Reacties

Voor het geld hoeft hij het niet te doen, maar Samuel Eto'o kan binnenlopen als zijn WK-voorspellingen uitkomen. De voormalig topaanvaller heeft uitgetekend hoe het toernooi in zijn ogen gaat verlopen.

Eto'o zorgt voor hilariteit met voorspelling van onwaarschijnlijk WK-verloop
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Eto'o is de huidige voorzitter van de voetbalbond van Kameroen en het is daardoor enigszins verklaarbaar dat hij inzet op een wereldtitel voor De Ontembare Leeuwen, een uitkomst waar volgens statistiekenbureau Gracenote nul procent kans op is. Maar ook de andere Afrikaanse landen gaan volgens Eto'o een mooi toernooi beleven.

Kameroen zal in de finale aantreden tegen Marokko, zo herhaalt Eto'o de verwachting die hij eerder deze maand al uitsprak. Ghana (achtste finale), Tunesië (kwartfinale) en Senegal (halve finale) gaan volgens Eto'o ook de knock-outfase bereiken. Afrikaanse landen worden in zijn voorspelling alleen uitgeschakeld door andere Afrikaanse landen, wat er bijvoorbeeld toe leidt dat Tunesië te sterk zal blijken voor Argentinië en Marokko zal winnen van Spanje.

Een andere opvallende voorspelling is de kwartfinaleplek voor Qatar. Eto'o voorspelt dat het gastland samen met Senegal zal doorstoten uit Groep A, waardoor Nederland op de derde plek eindigt. Qatar zal in de achtste finale Engeland uitschakelen, zo vermoedt de 118-voudig international van Kameroen, en wordt uiteindelijk geëlimineerd door Frankrijk. De voorspellingen van Eto'o worden uiteraard met de nodige scepsis en grappen ontvangen op sociale media.

Het WK-verloop volgens Samuel Eto'o:

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.