Espanyol brengt motor van Barcelona tot stilstand

Barcelona moest genoegen nemen met een punt in de stadsderby met Espanyol, dat Internazionale het voorbeeld gaf hoe de Spaanse kampioen af te stoppen is (0-0).

Waar Real Madrid vorige week kansloos was tegen Barcelona, daar had Espanyol een antwoord op het aanvalsspel van de regerend Spaanse kampioen. De uitgedokterde tactiek van trainer Mauricio Pochettino deed de anders zo soepel draaiende motor sputteren.

Het initiatief mocht dan liggen bij Barcelona, tot veel uitgespeelde kansen leidde dat niet. De aanval kon de defensie van de gastheren niet verontrusten. In de eerste helft was de beste mogelijkheid zelfs voor Espanyol. Barcelona-keeper Víctor Váldez redde met de hulp van de paal bij een inzet van Daniel Osvaldo.

Na rust werd het niet veel beter wat Barcelona betreft. De tweede gele kaart voor Dani Alves (foto) een half uur voor tijd deed de ploeg van trainer Josep Guardiola evenmin goed. Met het doelpuntloze gelijkspel, het eerste sinds het bezoek aan Valencia op 17 oktober 2009, kregen de bezoekers waar ze recht op hadden.

Ondanks het puntverlies hoeft Barcelona niet te vrezen voor het verlies van de koppositie in de Primera División. Met het oog op de halve finale in Milaan tegen Internazionale had Guardiola liever een ander resultaat gezien.