UEFA pakt Super League-clubs hard aan, is nog niet klaar met Real, Barça en Juve

Reacties

De negen European Super League-spijtoptanten hebben zich neergelegd bij de opgelegde sancties. De UEFA is nog niet klaar met Real Madrid, Barcelona en Juventus.

UEFA pakt Super League-clubs hard aan, is nog niet klaar met Real, Barça en Juve
© Pro Shots

De plannen voor de European Super League (ESL) leidden tot een zware storm. Na de grote ophef trokken Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atlético Madrid, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur zich terug uit het project. Ze hebben zich weer bij de UEFA-familie gevoegd.

De UEFA is gelukkig met deze stap, maar laat het initiatief niet zonder sancties voorbij gaan. De negen clubs hebben zich officieel geschaard achter de UEFA. Ze hebben daarnaast ingestemd met een goodwill-boete van vijftien miljoen euro, die ten goede komt aan jeugdvoetbal. Bovendien wordt vijf procent van het dit seizoen vergaarde prijzengeld in de Champions League en Europa League ingehouden.

'Deze club hebben hun fout snel erkend en zich gecommitteerd aan het Europese voetbal', zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. 'Dat kan niet worden gezegd van de clubs die betrokken blijven bij de zogenoemde Super League. De UEFA zal met deze clubs nog aan de slag gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.