Esbjerg hoopt Van der Vaart na rampjaar in oude rol te behouden

Reacties

Esbjerg fB ziet ook volgend seizoen een rol weggelegd voor Rafael van der Vaart. Onder leiding van de ex-international lukte het de Deense club vorige maand niet om degradatie naar het derde niveau af te wenden, maar Van der Vaart staat er intern goed op bij Esbjerg.

Esbjerg hoopt Van der Vaart na rampjaar in oude rol te behouden
© Pro Shots

Het seizoen 2021/22 gaat voor Esbjerg de boeken in als een rampjaar. De club versleet in totaal liefst vier trainers, waaronder Peter Hyballa (ex-NEC en NAC Breda) en dus Van der Vaart. De Nederlander stapte in augustus in als rechterhand van Hyballa en bleef na diens vertrek als assistent-trainer aan Esbjerg verbonden. Van der Vaart fungeerde vanaf maart als interim-trainer, maar slaagde er niet in zich met Esbjerg te handhaven.

Om zo snel mogelijk terug te keren naar het tweede niveau, wordt naar alle waarschijnlijkheid Lars Vind ingevlogen. De Amerikaanse eigenaren (die ook een meerderheidsaandeel hebben in FC Den Bosch) opteerden aanvankelijk voor een buitenlandse coach, maar daar stak directeur Jens Hammer Sørensen een stokje voor. Uiteindelijk viel de keuze op Vind. Het 45-jarige clubicoon bekleedde in het verleden al diverse rollen bij Esbjerg en was recent actief als hoofd jeugdopleidingen.

Gelukkig huwelijk
Alles wijst erop dat Vind maandag de eerste training van het nieuwe seizoen leidt. De kans is aanwezig dat de nieuwe hoofdtrainer wordt vergezeld door Van der Vaart. De clubleiding gaat er vanuit dat de Nederlander terugkeert in zijn rol als assistent-trainer. Volgens Esbjerg is er ondanks de degradatie nog altijd sprake van een gelukkig huwelijk tussen de club en Van der Vaart, die zijn trainersloopbaan hoe dan ook een vervolg lijkt te kunnen geven in Denemarken.

Lees hieronder de volledige reportage van VI's Marco Timmer op bezoek bij Rafael van der Vaart. Daarin gaat de oud-international dieper in op zijn rol bij Esbjerg en het leven met zijn gezin in Denemarken.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.