'Ervaren' Heinloth moet Kane doen vergeten in Nijmegen

Reacties

De Eredivisie is weer een Duitse verdediger rijker. NEC heeft de komst van Michael Heinloth afgerond. De 24-jarige rechtsback komt transfervrij over van SC Paderborn en heeft voor twee jaar getekend in Nijmegen, met een optie voor nog een seizoen.

'Ervaren' Heinloth moet Kane doen vergeten in Nijmegen

De transfer van Heinloth diende zich zondag al aan. Toen was duidelijk dat de zesde nieuweling voor de Duitse trainer Peter Hyballa maandag de medische keuring zou ondergaan. Nu die met succes is volbracht, is de bij 1. FC Nürnberg opgeleide back na Julian von Haacke en Raegy Baah Ofosu de derde Duitse aanwinst van NEC, terwijl Ajax en PSV met respectievelijk Heiko Westermann en Daniel Schwaab hun achterhoede ook al versterkten met een Duitser. ADO Den Haag trok Thomas Meissner aan.

Technisch manager Danny Hoekman ziet in Heinloth een uitstekende opvolger voor de naar Chelsea teruggekeerde Todd Kane, die afgelopen seizoen de rechtsbackpositie bekleedde totdat hij een zware knieblessure opliep. 'We hebben met Michael de gewenste speler gevonden voor de rechtsbackpositie, die veel ervaring heeft opgedaan in Duitsland.' Heinloth speelde in totaal 67 officiële duels voor Paderborn, waarvan 21 in de Bundesliga tijdens het seizoen 2014/15.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.