Erik Gerets per direct weg bij PSV

Erik Gerets en PSV zullen met onmiddellijke ingang uit elkaar gaan. De trainer en voorzitter Harry van Raaij zijn in China, waar de club op dit moment verblijft, tot de conclusie gekomen dat voortzetting van de relatie aanzienlijke risico's met zich mee zal brengen.

Erik Gerets per direct weg bij PSV

Voorzitter Harry van Raaij liet weten grote moeite te hebben met het besluit, dat eerder op de avond aan de selectie van PSV werd medegedeeld. 'Iedere voetballiefhebber weet hoe ik over Gerets denk en wat ik van hem vind', aldus Van Raaij op www.psv.nl.

Toch was het besluit onontkoombaar, meende de preses: 'Erik heeft PSV als speler en als trainer grote successen gebracht. Topsport is een hard bedrijf en als voorzitter moet je altijd het belang van de club voorop stellen. Het vertrek van Gerets gaat mij zeer aan het hart, maar er blijft ons geen andere keuze dan afscheid te nemen in het belang van PSV.'

Erik Gerets was drie jaar hoofdcoach van de club uit Eindhoven. Tijdens zijn eerste twee seizoenen werd hij landskampioen, maar de afgelopen competitie bleef PSV met lege handen staan.

Het vertrek van de Belg komt overigens niet als een complete verrassing. Tijdens de afgelopen winterstop waren er al spanningen tussen Gerets en een groot deel van de spelersgroep van PSV. Verschillende spelers lieten destijds weten genoeg te hebben van de trainer. De speciaal naar Spanje afgereisde Harry van Raaij suste toen nog de gemoederen.

Perschef Pedro Salazar liet vanuit China weten dat er nog geen opvolger voor Gerets in beeld is. 'Iedereen gaat nu eerst rustig op vakantie. Pas in augustus hoeft er een nieuwe trainer op de stoep te staan', aldus Salazar. Erwin Koeman, de huidige assistent-trainer en in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal, als interim-coach is in ieder geval geen optie, zei hij.

Bekijk hier al onze video's