Eretitel bekroning op seizoen Danjuma, Krul valt buiten de boot

Reacties

Arnaut Danjuma Groeneveld is opgenomen in het Elftal van het Jaar van het Championship. De 24-jarige aanvaller van AFC Bournemouth wordt daarmee beloond voor een goed seizoen op het tweede niveau van Engeland. Voor Tim Krul was er geen plek.

Eretitel bekroning op seizoen Danjuma, Krul valt buiten de boot
© Pro Shots

Danjuma staat na 32 wedstrijden voor Bournemouth op vijftien goals en zeven assists. Daarmee is de vleugelspeler samen met Dominic Solanke de belangrijkste speler van de huidige nummer vier van het Championship. Bournemouth is met nog twee speelrondes te gaan al zeker van deelname aan de play-offs om promotie. Alleen de tegenstander moet nog bepaald worden.

In gesprek met VI gaf Danjuma al aan dat er geen rechtsback moet zijn die hem kan stoppen, mits hij zich goed voorbereidt en scherp is. 'In de Premier League is er ook niet echt iemand waarvan ik zou zeggen "dat is een lastig verhaal". Ik weet wat ik zelf kan en als aanvaller moet je jouw verdediger altijd voorbij kunnen gaan, als je uitgaat van je eigen kwaliteiten en scherp bent.'

Krul
Doordat Danjuma's ploeggenoot Asmir Begovic onder de lat staat in het Elftal van het Jaar viel Krul buiten de boot. De doelman van Norwich City, dat bijna zeker is van het kampioenschap, keepte dit seizoen 34 wedstrijden en kreeg twintig tegengoals. Krul hield achttien keer de nul, maar genoeg voor een eretitel was het niet. Kruls ploeggenoot Emiliano Buendia werd verkozen tot Speler van het Jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Meer Norwich City
Meer over Norwich City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.