Eredivisie-topscorer Peterson debuteert in Zweedse nationale ploeg

Reacties

De geweldige seizoenstart van Kristoffer Peterson is ook in zijn vaderland niet onopgemerkt gebleven. De topscorer van de Eredivisie is voor het eerst opgenomen in de Zweedse nationale selectie.

Eredivisie-topscorer Peterson debuteert in Zweedse nationale ploeg

Heracles Almelo staat na zeven speelronden vierde en Peterson heeft een groot aandeel in dat succes. Met acht goals voert hij de topscorersranglijst van de Nederlandse competitie aan. De Zweedse bondscoach Janne Andersson wil de 23-jarige Peterson nu van dichtbij aan het werk zien en heeft de spits geselecteerd voor de aankomende interlands. Zweden speelt op 11 oktober in de Nations League uit tegen Rusland en op 16 oktober een vriendschappelijk duel met Slowakije (thuis).

Peterson kwam al zeven keer voor Jong Zweden uit, maar zat nog nooit eerder bij het Zweedse vlaggenschip. Onlangs zei hij in een interview met VI al dat hij hoopte op een uitnodiging van Andersson: 'Ik heb dit seizoen in m'n eentje meer gescoord dan alle in Europa spelende internationals bij elkaar', zei hij toen. 'De Zweedse media vinden zo langzamerhand dat ik een kans moet krijgen, ik begin blijkbaar op te vallen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.