Eredivisie-spelers helpen Jong Zweden met twee hattricks aan monsterzege

Reacties

Jong Zweden heeft dinsdagavond ongenadig hard uitgehaald in de EK-kwalificatieperiode. Jesper Karlsson (AZ) en Emil Hansson (Fortuna Sittard) deden de leeftijdsgenoten uit Armenië veel pijn, samen waren de twee Eredivisionisten goed voor zes van de tien goals.

Eredivisie-spelers helpen Jong Zweden met twee hattricks aan monsterzege
© Pro Shots
Zweden O21
Zweden O21
10 - 0
Armenië O21
Armenië O21

AZ'er Karlsson debuteerde al in de hoofdmacht van Zweden, maar de aanvaller meldde zich deze interlandperiode bij de Zweedse talenten. Daar zal coach Roland Nilsson blij mee zijn geweest, want Karlsson was meteen betrokken bij de eerste vier goals. Het eerste half uur hielden de Armenen het nog vol, maar daarna was er geen houden meer aan.

Karlsson maakte zijn eerste twee treffers vanaf de strafschopstip en completeerde zijn hattrick vlak voor rust. Een kwartier in de tweede helft leverde hij de assist voor de 4-0 van teamgenoot Svante Ingelsson en na de vijfde treffer was het de beurt aan Hansson. De in Noorwegen geboren Zweedse jeugdinternational maakte kort achter elkaar de 6-0 en 7-0, waarna hij in de extra tijd ook zijn derde van de avond maakte. Hansson bepaalde met zijn derde goal de eindstand op 10-0.

Ondanks de ruime zege is Zweden Onder-21 nog niet zeker van EK-deelname, zoals Jong Oranje zich wel verzekerde van een plek op het eindtoernooi in 2021. De Zweden staan momenteel derde in de groep, op een punt achter zowel Italië als Ierland. Een plek bij de eerste twee is minimaal nodig voor EK-deelname.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Karlsson
Meer over J. Karlsson
Meer E. Hansson
Meer over E. Hansson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.