Eredivisie-smaakmaker Veerman niet bij Jong Oranje: 'Concurrentie is groot'

Reacties

Joey Veerman is dit seizoen een van de smaakmakers van de Eredivisie, maar ontbreekt opvallend genoeg in de vandaag bekendgemaakte selectie van Jong Oranje. 'De concurrentie is groot', geeft bondscoach Erwin van de Looi desgevraagd aan.

Eredivisie-smaakmaker Veerman niet bij Jong Oranje: 'Concurrentie is groot'
© Pro Shots

Veerman zat tijdens de vorige interlandperiode wel bij de nationale beloftenploeg, maar haakte toen met een lichte blessure af. Voor de interlands tegen de talenten van Wit-Rusland en Portugal van 15 en 18 november is hij nu niet uitgenodigd.

'We hebben op diverse posities veel smaken om uit te kiezen. We moeten keuzes maken en deze keer is de keuze op anderen gevallen, ook omdat we daardoor richting het EK wat andere jongens aan het werk willen zien', legt Van de Looi de absentie van Veerman uit. Wel geeft hij aan dat de ex-speler van FC Volendam op zijn standby-lijst staat.

Van de Looi geeft aan dat Veerman gewoon op zijn lijst blijft staan met oog op het EK van volgend jaar in Hongarije en Slovenië. 'We hebben een groep spelers die we nauwgezet volgen richting het EK. Daar hoort Joey zeker bij. Dat hij er nu niet bij zit, betekent zeker niet dat hij uit beeld is.'

Veerman is dit seizoen een van de uitblinkers bij Heerenveen, dat in de kopgroep van de Eredivisie staat. Hij was in zeven duels goed voor twee goals en vier assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.