Eredivisie Quiz: deze nieuwelingen deden wat Lozano ook doet

Reacties

Nee, het is geen quiz over dubieuze elleboogstoten. Hirving Lozano dreigt zondag dan misschien de kraker te missen tegen Feyenoord, de aanvaller van PSV is in zijn eerste Eredivisie-seizoen voorlopig wel de topscorer. En Lozano is niet de enige debutant die al dubbele cijfers heeft. Een quiz over makkelijk scorende nieuwelingen.

Eredivisie Quiz: deze nieuwelingen deden wat Lozano ook doet

Lozano maakte afgelopen zomer indruk op het Confederations Cup-toernooi met Mexico en ook de transfersom die PSV betaalde wekte verwachtingen. Vooralsnog maakt de 22-jarige vleugelspits die waar met dertien competitiegoals, eentje meer dan Feyenoord-aanvaller Steven Berghuis. In de schaduw van Lozano slechtte ook de Noorse spits Björn Johnsen afgelopen weekend de grens van tien goals namens ADO Den Haag tegen Willem II.

We hebben nog tien speelronden te gaan, maar nu al kan van Lozano en Johnsen worden gezegd dat ze snel aardden in de Eredivisie. De afgelopen twintig seizoenen waren er 51 spelers die hen in dat opzicht voorgingen. Of het nu peperdure aankopen, een gepromoveerde spits of de doorbraak van een aanstormend talent betrof, ze schopten er minstens tien in tijdens hun allereerste Eredivisie-seizoen. Aan jullie de vraag wie zij zijn. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: links staat het seizoen en de club waarvoor de speler zijn doelpunten maakte, tussen haakjes de club waar hij vandaan komt. In sommige gevallen betreft het een andere situatie, die staat ook tussen haakjes vermeld. Rechts staan vanzelfsprekend het aantal goals en competitieduels vermeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.