Eredivisie op Rapport: zware onvoldoende voor Bruma en Álvarez

Reacties

Ook in zijn tweede seizoen in dienst van PSV maakt Bruma nog geen imponerende indruk. Voor zijn spel tegen Heracles Almelo kreeg de miljoenenaankoop het cijfer 4. Speler van de Week Antony sleepte een 8 in de wacht. We zetten alle cijfers op een rijtje.

Eredivisie op Rapport: zware onvoldoende voor Bruma en Álvarez
© Pro Shots

Bruma was zeker niet de enige PSV'er die tegenviel op het kunstgras in Almelo, waar de Eindhovenaren puntenverlies leden. Ook Pablo Rosario, Nick Viergever, Mohamed Ihattaren en Mauro Júnior kregen een onvoldoende. Zij allen scoorden alsnog hoger dan de slechtst beoordeelde Ajacied. Edson Álvarez, die nog voor de onderbreking met een rode kaart van het veld werd gestuurd, incasseerde een 3 tegen Vitesse. Net als Antony gooide ook Mohammed Kudus hoge ogen in het duel dat Ajax met 2-1 won.

Met de uitschakeling in de Champions League-voorronde en twee keer puntenverlies in de Eredivisie zit AZ zo vroeg in het seizoen al in een wak. Tegen Fortuna Sittard maakten de Alkmaarders geen gebruik van de zwak spelende doelman Alexei Koselev, die zich tevreden dient te stellen met een 4,5. Dani de Wit was met een 7 de best beoordeelde AZ'er.

Bij Feyenoord kreeg Marcos Senesi een 7 voor zijn bijdrage in verdedigend én aanvallend opzicht. De zeer fraaie omhaal van de Argentijn tegen ADO Den Haag (uitslag: 4-2) ging de wereld over. Invaller João Carlos Teixeira evenaarde het cijfer van Senesi.

De spelers van Sparta Rotterdam presteerden afgelopen weekeinde het meest constant. Niet dat dit per se positief is: de beoordelingen schommelen allemaal tussen de 4 en 5,5. De Kasteelheren verloren dan ook met 4-0 bij PEC Zwolle.

Bekijk hieronder alle cijfers van deze speelronde, alsmede de beoordelingen voor de trainers en de scheidsrechters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.