Eredivisie op Rapport: vijf voldoendes voor ADO, Sparta en Utrecht samen

Reacties

Alle cijfers die de VI-verslaggevers uitdeelden aan de spelers in de Eredivisie zijn in dit overzicht te vinden. In de vijftiende speelronde werd Ajacied Noa Lang, die op bezoek bij FC Twente een (valse) hattrick liet aantekenen, verkozen tot Speler van de Week.

Eredivisie op Rapport: vijf voldoendes voor ADO, Sparta en Utrecht samen
© Pro Shots

De vleugelaanvaller had zo een flink aandeel in de ruime uitzege (2-5), die tot stand kwam na met 2-0 achter gestaan te hebben. Bij Ajax was het dus niet alleen maar hosanna, zo maakte Noussair Mazraoui een zwakke indruk. Hij kreeg een 5.

Bij de andere traditionele topclubs viel onder meer op dat Feyenoord-goalie Nick Marsman tegen PEC Zwolle (1-0) een fraaie 7,5 kreeg, terwijl bij PSV (1-1 bij FC Emmen) Michal Sadílek met een 4 flink door het ijs zakte.

Zo bont als Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en FC Utrecht het maakten, zo erg was het evenwel niet bij PSV. De Rotterdammers verloren bij Willem II kansloos (4-0), de Hagenaars gingen er hard vanaf bij Heracles Almelo (4-0) en  Utrecht ging in eigen huis op pijnlijke wijze onderuit tegen hekkensluiter RKC Waalwijk (0-1). De slotsom was treurig na al die off-days: samen scoorden Sparta, ADO en Utrecht slechts vijf voldoendes.

Bekijk hieronder alle cijfers van deze speelronde, alsmede de beoordelingen voor de trainers en de scheidsrechters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.