Eredivisie op rapport: jonkies en doelpuntenmakers pakken de spotlights

Reacties

De vierde speelronde van de Eredivisie heeft de nodige uitblinkers opgeleverd. Zo blonken de spitsen van Ajax en SC Cambuur uit, net als middenvelders van PSV en Sparta Rotterdam. In dit overzicht treft u alle spelers-, trainers- en scheidsrechtersbeoordelingen van de laatste speelronde van de Eredivisie aan.

Eredivisie op rapport: jonkies en doelpuntenmakers pakken de spotlights
© Pro Shots

Vier spelers staken er afgelopen weekend met kop en schouders bovenuit. Dé uitblinker was Cambuur-spits Tom Boere, die met twee doelpunten goud waard was tegen Go Ahead Eagles en daarmee ook VI's Speler van de Week werd. Hij kreeg een 8,5: nét iets meer dan drie andere spelers die belangrijk waren met hun doelpunten. Zo kreeg Ajax-spits Sébastien Haller (in zijn eentje goed voor de 0-2 zege bij PEC Zwolle) een 8.

Datzelfde cijfer kreeg Olivier Boscali, die PSV met een absolute wondergoal op het goede spoor zette tegen AZ, dat door de Eindhovenaren uiteindelijk met 0-3 werd geklopt. Ook Bryan Smeets (die het zwalkende Sparta Rotterdam met zijn doelpunt richting een 3-1 zege op Fortuna Sittard leidde) kreeg een 8. De middenvelder scoorde op aangeven van talent Sven Mijnans, die even later ook de assist op de 2-0 van Lennart Thy gaf en daarmee een 7,5 verdiende.

Daarmee vindt de jonge middenvelder zichzelf terug in de subtop van deze speelronde, zoals daar nog meer jongelingen staan die een 7,5 kregen. Zo moest Willem II-keeper Connor van den Berg tegen NEC (0-0) opdraven na de rode kaart van collega Jorn Brondeel, de twintigjarige talent debuteerde uitstekend. Bij de Nijmeegse tegenstander viel Dirk Proper op, zoals Cyril Ngonge (FC Groningen) en Jurriën Timber (Ajax) ook uitstekend speelden. Eervolle vermeldingen zijn er voor Ritsu Doan (PSV), Saïd Bakari (RKC Waalwijk) en Robin Pröpper (FC Twente), die allemaal schitterend scoorde en zodoende ook een 7,5 mogen bijschrijven.

Wie een veel minder goed weekend hebben beleefd, zijn AZ-keeper Peter Vindahl Jensen en RKC-spits Michiel Kramer. Zij kregen allebei een 4,5. De doelman van de Alkmaarders kreeg er tegen PSV drie om zijn oren (waarvan twee wereldgoals), terwijl de spits van de Waalwijkers centraal voorin geen potten kon breken tegen Vitesse (1-2 nederlaag).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.