Eredivisie op Rapport: Boadu, Stengs en Antony matig

Reacties

Ajax, PSV, AZ en Feyenoord triomfeerden afgelopen weekeinde en het zal dan ook niet verbazen dat de meeste spelers van deze clubs met een respectabel cijfer zijn thuisgekomen. Bij de Alkmaarders sprongen wel de lage beoordelingen van Calvin Stengs en Myron Boadu in het oog.

Eredivisie op Rapport: Boadu, Stengs en Antony matig
© Pro Shots

Beide Oranje-internationals scoorden slechts een 5,5 in het thuisduel met Sparta Rotterdam. AZ won wel, maar kon in de doelsaldostrijd met PSV geen goede zaken doen. Jordy Clasie, de maker van de 1-0, noteerde een 7,5 en was de best gewaardeerde speler bij de thuisploeg.

Bij Feyenoord sleepte Justin Bijlow met een 7,5 het hoogste cijfer in de wacht; de doelman troefde onder anderen Steven Berghuis (7), de matchwinner in het treffen met FC Utrecht, af. PSV zette eenvoudig VVV-Venlo opzij. Cody Gakpo (7,5) en Donyell Malen (7) speelden prima, maar vooral de cijfers in de defensie vallen op.

Het komt namelijk zelden voor dat de hele achterste linie (de doelman rekenen we dan even niet mee) minimaal een 7 scoort. Jordan Teze en Nick Viergever incasseerden een 7,5 en Denzel Dumfries en Philipp Max mogen een 7 bijschrijven.

Ook bij Ajax, dat RKC Waalwijk versloeg, zijn de cijfers voor de verdedigers dik in orde, zo blijkt uit onderstaand overzicht. Dissonant in het team was Antony, die met een 5,5 genoegen moest nemen.

Bekijk hieronder alle cijfers van de duels in deze speelronde, alsmede de beoordelingen voor de trainers en de scheidsrechters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees hier hoe de beoordelingen totstandkomen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.