Eredivisie ontwaakt uit winterslaap: opvolger Mason Mount gezocht

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Het jaar 2019 wordt in gang gezet door Vitesse en Excelsior.

Eredivisie ontwaakt uit winterslaap: opvolger Mason Mount gezocht

Vitesse - Excelsior

Aftrap: 20.00 uur
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Actueel

• Halverwege het seizoen bezet Vitesse de vijfde plaats met 26 punten. De Arnhemmers hebben maar twee punten minder dan nummer vier FC Utrecht. Met zestien punten staat Excelsior er matig voor. De Kralingers bekleden de veertiende plek, met slechts één punt meer dan nummer zeventien NAC Breda.

Vitesse incasseerde in zijn laatste negen Eredivisie-wedstrijden telkens minimaal één goal, de slechtste reeks in dit opzicht in 25 maanden.

Liefst 45 doelpunten kreeg Excelsior al om de oren, meer dan elke andere club. De Graafschap volgt op de tweede plaats met 43 tegentreffers.

• We zoeken vrijdagavond een opvolger voor Mason Mount: wie maakt het eerste Eredivisie-doelpunt van dit kalenderjaar?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Vitesse is de laatste maanden niet zo veerkrachtig. De Arnhemmers zegevierden niet in de laatste twaalf competitiewedstrijden waarin ze op achterstand kwamen (vier remises en acht nederlagen). De laatste keer dat Vitesse ondanks een nadelige marge triomfeerde was in februari 2018 tegen Feyenoord.

• Adrie Poldervaart staat op precies evenveel punten als Mitchell van der Gaag na zijn eerste zeventien Eredivisie-duels bij Excelsior: zestien. De twee trainers daarvoor, Fons Groenendijk en Marinus Dijkhuizen, hadden zeventien punten verzameld na zeventien Eredivisie-speelrondes.

Historie

• Vitesse - Excelsior werd in Eredivisie-verband elf keer eerder betwist. De balans is voorlopig in evenwicht met vier zeges voor beide teams en drie gelijke spelen.

• De laatste thuiszege dateert alweer uit het seizoen 2014/15. Met drie treffers was Abiola Dauda de grote man bij Vitesse: 3-1. Verder kon de Nigeriaan nauwelijks imponeren in Arnhemse dienst.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Vitesse - Excelsior:

Seizoen Uitslag
2011/12 3-2
2014/15 3-1
2015/16 0-0
2016/17 2-2
2017/18 1-2

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.