Eredivisie-nieuwkomers vormen verdediging van Elftal van de Week

Reacties

Drie nieuwkomers in de Eredivisie hebben het geschopt tot het Elftal van de Week van de eerste speelronde. AZ en Willem II leveren allebei twee spelers af, terwijl er slechts één speler van een club uit de traditionele topdrie in staat.

Eredivisie-nieuwkomers vormen verdediging van Elftal van de Week

Dat is mede te danken aan Remko Pasveer. De doelman van Vitesse speelde een goede wedstrijd tegen Ajax (2-2). Op dezelfde avond blonk FC Twente-nieuwkomer José Matos uit tegen PSV (1-1). De Spanjaard vormt samen met AZ-speler Yukinari Sugawara en Willem II'er Sebastian Holmén de defensie. Alle drie werden ze deze zomer aangetrokken door hun club.

Donny van de Beek is op het middenveld de enige topdrie-speler. Tegen Vitesse scoorde de Ajacied en gaf hij de assist op de 2-2 van Dusan Tadic. Ajdin Hrustic heeft ook een plekje bemachtigd na zijn late treffer voor FC Groningen op bezoek bij FC Emmen. De middenlinie wordt gecompleteerd door Mitchell van Bergen, die namens SC Heerenveen scoorde bij Heracles Almelo, en VVV'er Johnathan Opoku, die een strafschop benutte tegen RKC Waalwijk.

Voorin is uiteraard plek voor Speler van de Week Gyrano Kerk van FC Utrecht, die er mede voor zorgde dat de ploeg op bezoek bij ADO Den Haag terugkwam van een achterstand. Sugawara krijgt daarnaast gezelschap van AZ-spits Myron Boadu, die net als de Japanner scoorde tegen Fortuna Sittard. Naast hem staat Vangelis Pavlidis. Dankzij zijn twee treffers won Willem II vrijdag van PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.